tisdag 25 juni 2013

Tematrio - Presenter

Veckans tematrio är presenter. Berätta om tre bra bokpresenter som du fått eller gett till någon, skriver Lyran. Svårt, tycker jag som både fått och givit bort många bra böcker. Men här är tre bra.

1. Bo Mossbergs Den nordiska floran är ett standradverk i mitt hem och mina barn har fått egna av mig i present, att ta med när de flyttar hemifrån. Jag märker att trots att intresset för den här typen av böcker kanske inte var så stort när de fick dem så har intresset ökat med åren.

2. Diktsamlingen Hej då, ha det så bra! av Kristina Lugn fick jag av maken när den kom ut 2003. Det är en av mina absoluta favoritdiktsamlingar som tyvärr försvann från vårt hem i samband med senaste flytten. Tursamt nog hittade jag ett nygammalt exemplar på www.anikvaiat.net (f ö en fantastiskt bra sida om du letar efter böcker som inte längre är tillgängliga från förlagen).

3. Mors lilla Olle och andra visor av Alice Tegnér fick jag när jag var riktigt liten av några vänner till familjen. Det var en fin och stor bok med bilder av Elsa Beskow, och så fanns ju alla visor i den. En sockerbagare... Sov du lilla videung... Blåsippan ute i backarna står... Vilken skattkammare för både barn och vuxna.

6 kommentarer:

 1. "Jag drömde att du skrev
  ett mycket vackert
  ålderstecken
  på min panna."

  Kristina Lugn är underbar!

  SvaraRadera
 2. Ja, hon är mycket bra och kan citeras om och om igen.

  SvaraRadera
 3. Vi brukar ge bort böcker till nyfödda vänner och släktingar, oftast små böcker av Anna Clara Tidholm, sedan skulle jag vilja ge bort Anders Wettlers diktsamling Tidvattenvåg, för både han och dikterna är så speciella och jag minns glädjen över Magnus Haglunds biografi över Åke Hodell i femtioårspresent av hustrun. Den är inte att leka med!

  SvaraRadera
 4. Fackböcker som floror, fågelböcker är oslagbara som presenter. Jag gillar att både ge och få!

  SvaraRadera
 5. Det finns så många skatter där ute.

  SvaraRadera
 6. Jag får inga böcker i present längre eftersom jag är så rigid i mitt bokläsande... Trist, jag borde nog lätta upp mina val lite grann...

  SvaraRadera