onsdag 12 juni 2013

Det finns platser och så finns det platser

Så här års är många platser vackra, men det finns ändå vissa platser som är ännu vackrare. Som alltid är vackrare.  Som bäst beskrivs som paradisiska. För mig är stranden mellan Knäbäckshusen och Stenshuvud en sådan plats. Och skogen på Stenshuvud, och ängarna och skogsbackarna några hundra meter upp från stranden. 
I både lördags och söndags promenerade jag där. I den mjuka varma sanden med de slätslipade runda stenarna och på de mjukt sviktande skogsstigarna. I solskenet på stranden och i den växlande trädskuggan i skogen, med ramslöken i grönvita, starkt doftande mattor längs den porlande bäcken. Och inte minst, vid den blommande orkidé-ängen mellan stranden och Naturum vid Stenshuvud. Är du i närheten? Passa på att åka dit just nu och lär dig skillnaden mellan ängsnycklar och Sankt Pers nycklar. Där blommar ett överflöd av de båda arterna.

2 kommentarer:

  1. Skördade ni någon ramslök? Har aldrig lyckats befinna mig på rätt ställe och rätt tidpunkt för att göra det.

    SvaraRadera
  2. De var för grova, enligt expertisen. Ska skördas tidigare på året. Vet inte om en får plocka dem vid Stenshuvud, men om det är tillåtet kan jag visa dig stället nästa vår.

    SvaraRadera