onsdag 24 september 2014

Tematrio - räkneord

Veckans tematrio är räkneord. Lyran skriver: "Berätta om tre romaner eller noveller som innehåller räkneord." Här kommer mina tre (två ordningstal och ett grundtal):

Den femte sanningen av Doris Lessing. En klassiker, som jag aldrig riktigt kom in i under läsningen. men det finns det andra som gjort, läs vad t ex Ami Lönnroth skriver på Litteraturmagazinets sida.

Den tionde sånggudinnan av Carina Burman. Jag tycker mycket om Carina Burmans böcker. De är fyllda av lärd kunskap, men ändå lätta att läsa. Det är helt enkelt kul att underhållas och lära nytt på samma gång. Hittade en fin recension av boken här.
 
En lördag i juli när jag var sju år av Mary Lawson. Det är den kanadensiska författarens debutroman och en bok jag fortfarande bär med mig trots att det var drygt tio år sedan jag läste den. En roman som förtjänar att lyftas upp i ljuset och läsas av många, många.
 

8 kommentarer:

 1. Femte sanningen var lite tungrodd men väldigt bra! Full av tänkvärda tankar som jag hade strukit under om jag varit en sån som stryker under i böcker.

  SvaraRadera
 2. Den femte sanningen av Doris Lessing är väl inte den lättaste att börja med, hon har skrivit så mycket olika.

  SvaraRadera
 3. Jag har läst Gräset sjunger m fl också. T ex Shikasta och Giftermålen mellan zonerna tre, fyra och fem , inte helt lätta att förstå sig på. Det femte barnet minns jag tydligt. Den hade jag ju kunnat välja till min tematrio! Spännande författarskap.

  SvaraRadera
 4. Helt okända böcker för mig, de låter intressanta!

  SvaraRadera
 5. Har inte läst någon av de här...

  SvaraRadera
 6. jättefin trio! de två första finns i min hylla också

  SvaraRadera
 7. Helt olästa här, dock har jag läst annat av Carina Burman.

  SvaraRadera
 8. Tack för alla kommentarer! Det är så roligt med dem. jag försöker kika in på era respektive bloggar när tid ges. Just nu lyssnar jag på radioföljetongen Hägring 38 av Kjell Westö. Den hade ju passat utmärkt i den här tematrion.

  SvaraRadera