torsdag 2 oktober 2014

Tematrio - possessiva pronomen

Här kommer en ny trio på grammatiktema, denna gång possessiva pronomen, dvs ord som uttrycker ägande.

1. Beckomberga - Ode till min familj av Sara Stridsberg. Jag är glad att denna får vara med i en trio, för det är en av de bästa böcker jag läst på länge. Ett mästerverk med vackert, poetiskt språk och ett angeläget innehåll om den svenska psykiatrin under 1900-talet, i synnerhet under åren strax före psykiatrireformen.

2. Till dess din vrede upphör av Åsa Larsson. Numera läser jag sällan deckare, men jag hade en period när deckarläsning var min livsluft i stockholmspendlandet. En deckarförfattare som jag fortsatt att läsa är Åsa Larsson. Efter att ha lyssnat på hennes Sommar-program i somras så är jag än mer övertygad om att jag kommer att fortsätta läsa hennes böcker om Rebecka Martinsson.

3. Lyckliga i alla sina dagar av Nina Björk är ingen roman, men en bok väl värd att läsa. Om hur och vad som formar våra liv.  Lärt, intressant och politiskt, om ekonomi och genus. En tankeställare kring hur jag själv vill ha det och leva mitt liv.

4 kommentarer:

 1. Jag har lite svårt för Nina Björk, men jag kan ändå tänka mig att boken är tankeväckande och därför intressant även om en inte håller med om allt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller också läser du den inte. En måste inte gilla alla böcker!

   Radera
 2. Jag gillar Nina Björk så den kanske jag ska ta och läsa. Tvåan har jag med i min trio med.

  SvaraRadera
 3. Läs Nina Björk!
  Och kul att du också gillar Åsa Larsson.

  SvaraRadera