onsdag 30 januari 2013

Lästips #008

Det finns så mycket intressant att läsa och ta del av på internet. Här är några lästips, av olika slag. Först Kulturdelen, för alla er som av olika anledningar är intresserade av Södertäljes kulturliv. Den senaste tiden har jag läst om bl a Minnenas teater på Lillängens äldreboende.

Jag följer några bokbloggar, även om jag inte läser alla inlägg. Men där får jag ofta tips om böcker jag vill läsa. Det är Lyrans noblesser, Malin the writer, Bokmania och Ord och inga visor. Ibland får jag tips om böcker jag inte vill läsa också, men det som gör att jag fortsätter att följa dem är att bloggerskorna uppdaterar relativt ofta, att de alla läser en väldigt blandad skara böcker och att de har varit uthålliga med sitt bloggande över tid.

Även inom arbetsrelaterade områden finns förstås mycket att läsa. Just nu utbildar jag om Demenssjukdomar och psykiska sjukdomar hos äldre. Min kollega Iréne Ericsson disputerade med avhandling om Välbefinnande och demens i september 2011. Här skriver hon om sin forskning: Hur kan vi göra personer med demens lyckligare? Och nu på morgonen får jag syn på en bra krönika av psykologen i Modern psykologi av Jenny Jägerfeld som jag också gärna delar med mig av. Den handlar om faran med slentrianmässiga diagnoser.

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig tolkning av ditt bloggnamn i den nya blogghuvudbilden! Och roligt att följa ditt #100-projekt!

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte också att det var en lite oväntad kombination bild och text. Roligt att du följer med mig, Maria.

    SvaraRadera