onsdag 7 mars 2012

Popstad Lund

Mellan åren 1971 och 1996 var Lund en musikstad, och nu pågår en utställning på Kulturen i Lund som speglar dessa musikår. Kanske spännande för den som var med, men känns märkligt dammigt för att vara så pass samtida. Kanske är det svårt för oss att värdera vår egna livstid som historisk tid. Men foton, kläder, möbler, mat osv är mossigt antikverat, medan musiken förstås fortfarande lever. Och är du vansinnigt intresserad av musikrörelsen under 1970-talet och musik- och konsertlivet i Lund under 1980- och 1990-talen, är det säkert en perfekt utställning med all sin detaljrikedom. Roligast känns ändå den scen som kan bokas under Kulturens öppettider och där du själv kan vara din egen popstjärna.

1 kommentar:

  1. Märkligt att hitta och läsa artiklar i gamla skoltidningar jag skrev på sjuttiotalet i utställningen. Men det medför också en viss stolthet, jag var en del av detta!
    Det dammiga håller jag definitivt med om: "I was so much older then, I'm younger than that now" sjunger Dylan. Där, på Kulturen i Lund kändes de orden relevanta.

    SvaraRadera