tisdag 25 januari 2011

Kvarter 47, Norra kyrkogården i Lund

Igår fann vi minnesstenen som jag skrev om i november förra året. Den finns i kvarter 47 på Norra kyrkogården i Lund, alldeles vid kiosken på Getingevägen, mittemot lasarettet. På stenen står det:

Minne över patienter
från Vipeholms sjukhus
som här fått
sitt sista vilorum
1935 - 1965

Var resan stormig
Huru skön är hamnen

FUB (Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning) i Lund samlas varje år för en minnesstund vid stenen. Detta för att hedra minnet av alla dem som levde sina liv på Vipeholm, begravdes på Norra kyrkogården i Lund och endast är ihågkomna med en gemensam minnessten.

4 kommentarer:

 1. Har du sett den där svenska filmen som jag nu inte minns vad den heter, men som handlar om en flicka som blir intagen på ett hem, där hon egentligen inte alls hör hemma. Kom att tänka på den när jag läste detta.

  SvaraRadera
 2. Jag har sett den. Filmen heter "Den nya människan" och har samma regissör som "Den bästa av mödrar" och Maria Lundqvist spelar översköterkan. Vissa saker var definitvt inte bättre förr!

  SvaraRadera
 3. Anonym4/13/2017

  Hej Marie!
  Jag jobbar med programmet Malou efter tio och har lite frågor om din bild på minnesstenen. Har du möjlighet att kontakta mig på maria.soderfeldt@tv4.se

  Bästa hälsningar,
  Maria Söderfeldt
  TV4

  SvaraRadera