söndag 26 augusti 2012

Artipelag

Främsta anledningen till ett besök på Artipelag är nog själva platsen, och det fantastiska huset som smälter in bland träden och berghällarna som om det alltid har funnits där. Konstutställningarna behöver kanske några år på sig för att växa in i de mycket stora lokalerna.

Men åk dit ändå. Titta på Candida Höfers fantastiska fotografier från flera decennier, bl a Borgarna i Calais av Auguste Rodain som hon har fotograferat på olika platser runt om i världen. Skulpturgruppen finns i en mängd länder och dess placering gör att betraktaren ser dem på olika sätt. Eller hennes många fotografier från olika djurparker. Att titta på dem är som att gå på zoo. Samma känsla av sorg och smärta över de instängda vilda djuren infinner sig. (Jag återkommer med ett inlägg om huvudutställningen Platsens själ.)


Här ovan syns en del av sedumtaket och en som är på väg att hoppa ner på spången som leder till båtbryggan. Ska du åka till Artipelag rekommenderar jag verkligen båt. Det är fint att komma dit sjövägen, och båtresan från stan är varierande och vacker.

2 kommentarer:

  1. Tack för bra besökstips! Ser spännande ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var fint men kändes som om platsen inte helt vuxit i sin kläder. Vänta du tills nästa år.

      Radera