onsdag 15 juli 2015

Tematrio - sån't som kan flyga

Veckans tematrio handlar om sån't som kan flyga.

När jag var sexton-sjutton år läste jag Insektssommar  av Knut Faldbakken. Det var länge en favoritbok, om ung het kärlek. Kanske skulle jag inte alls tycka om den nu, men den dyker upp i tankarna då och då och jag är lite nyfiken på att läsa den igen.

Tordyveln flyger i skymningen av Maria Gripe är en bok som alla måste läsa! Den fungerar både för ung och gammal. Jag minns den bl a som dramatiserad sommarlovsföljetong. Maria Gripe har jag skrivit om här.

Jag brukar försöka välja böcker jag kan rekommendera i mina trior, men I skymningen sjunger koltrasten av Linda Olsson är en roman som jag faktiskt vill varna för. Läs inte! Den är fylld av klichéer och plattityder, och dessutom illa skriven. Hur många gånger det hälls upp ett glas kallt vitt vin (eller rosé) går inte att räkna. Personporträtten är livlösa och handlingen orealistisk. I mitt tycke är detta en bok som fått och får alldeles för mycket uppmärksamhet. Tycker du att den är bra? Berätta då gärna för mig vad det är du tycker om.

6 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 2. Den dramatiserade sommarlovsföljetongen av Tordyveln... var fantastisk! Snacka om sommarminnen :)!

  SvaraRadera
 3. Läste det mesta jag kunde hitta av Maria Gripe när jag var yngre. Tycker mig komma ihåg att alla böcker var fantastiska :)

  SvaraRadera
 4. Gripe är en kär gammal favorit! Linda Olsson har jag faktiskt inte läst något av.

  SvaraRadera
 5. Länge sen jag läste Maria Gripe, hon är väldigt bra! Linda Olsson har jag inte läst något av ännu men Nu vill jag sjunga dig milda sånger står i hyllan och väntar.

  SvaraRadera
 6. Linda O helt klart överreklamerad. Tyckte inte om den första heller. Inget har stannat kvar och det är ett facit för mig.

  SvaraRadera