söndag 6 april 2014

Lyckad gallerirunda

Idag har jag äntligen gjort den gallerirunda som jag har velat göra sen jag flyttade till Malmö. Utöver Konsthallens utställning med Lars Englunds skulpturer (pågår t o m 15 juni) så fick sju gallerier besök. Fyra av dem är värda att nämnas.
 
Det är Galleri Final där Anders Udds nya målningar visas. Vackra, vilsamma och lite oväntade motiv. Ibland med ett obehagligt, ödesmättat inslag. Men ändå finstämda. Och så är det Galleri Holm som ställer ut Hans Björssons färgstarka måleri, som faktiskt har drag av Carl Kyhlberg i vissa havsmotiv. Inspirerande och kraftfullt, och färgerna är en fröjd för ögat. På Galleri Rostrum kan Emma Gunnarssons fotografier och föremål från Nordnorge beskådas. Ett ödsligt och kargt landskap där form och brist på färg blir det mest synliga. Vackert och spännande i all sin enkelhet.
 
Men mest imponerande med sin hantverksskicklighet är nog ändå Johanna Friedman, som bl a väver scener från tv-serier. Fascinerande att både detaljstudera vävarna och se varje inslag i varpen och att se dem på avstånd, när bilden framträder mer tydligt ju längre bort från konstverket en rör sig. Visas på Galleri 21 fram t o m 27 april, liksom övriga utställningar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar