måndag 26 augusti 2013

Sensommarsöndag i Jägersborg Dyrehave

För mig som kommer norrifrån är landskapet i Dyrehave som i en saga - de böljande ängarna som sträcker sig ner mot det blå Öresund, de många (lite för tjocka) hjortarna med sina jättehorn, Eremitaget på den högsta kullen, de enorma bokträden... I sensommarsolen gjorde vi som massor av köpenhamnare, dvs promenerade i Dyrehaven. Från tivolit Bakken i söder till den gamla hantverksbyn Raadvad i norr. Här, i fonden på övre bilden, kan trötta fötter vila och hungriga magar få mat på kroen.
I sydvästra hörnet, nära Klampenborgs galoppbana, finns Ordrupgården med sitt gamla hus (ovan) med samlingar av 1800- och 1900-talskonst och sin moderna tillbyggnad med tillfälliga utställningar. Vid gårdagens besök upptäckte vi även Finn Juhls hus (nedan) där de smäckra möbelklassikerna visas i sitt rätta sammanhang. Ett vackert och genomtänkt hus med spännande konst på väggarna. Helt klart värt ett besök, om du har vägrna förbi.

3 kommentarer:

  1. Ni är så bra på spännande och inspirerande utflykter :).

    SvaraRadera
  2. Att göra utflykter till nya platser är bland det bästa jag vet. Och nu när vi har flyttat finns det många nya platser att upptäcka.

    SvaraRadera
  3. Hanns allt med på en dag? Du ska få ge mig lite tips på annorlunda Malmö-sevärdheter. Ska berätta när vi ses varför.

    SvaraRadera