lördag 16 mars 2013

jkpglm #053

Ibland är det inte förrän efteråt som en förstår hur mycket en saknat något. Det slog mig efter det att jag i torsdags besökt Jönköpings läns museum, nyligen återöppnat efter en långvarig renovering. Det är inte så att jag har saknat just att gå dit, men jag har saknat att se utställningar och konst. Det har inte varit så mycket med det för min del den senaste tiden. På Jönköpings läns museum visas just nu flera fina utställnignar, men jag fastnar särskilt för Det var på konstnärsgården där delar av Smålands konstarkiv ställs ut. Spännande målningar som presenteras på ett spännande sätt. Vem har sagt att en tavla blir bättre för att den hänger ensam på en stor vit vägg? Varför inte låta olika konstnärers uttryckssätt korrespondera med varandra? Utställningen är väl värt ett besök. Gratis är det också.
 
En förklaring till rubriken. Jag tycker om förkortningar och just förkortningen jkpglm (utläses Jönköpings läns museum) tycker jag av någon anledning är extra snygg.

4 kommentarer:

 1. Min teori, om varför du tycker den är snygg, är dess grafiska visuella form. Runda små bullar i mitten, höga staplar i början och slut. Väl sammanhållen, liksom. Men du, jag får ibland försöka tre gånger för att lyckas skriva lösenordet för att kunna publicera en kommentar här. Vet inte om det är många som vill skriva men som ger upp. Bara lite info.

  SvaraRadera
 2. Jag köper din teori!

  När du skriver lösenordet menar du då ordverifieringen? Det har jag märkt på andra bloggar när jag vill kommentera att jag får försöka flera gånger. Nu har jag tagit bort ordverifieringen så det ska vara lättare att kommentera. Jag hoppas att jag slipper spam och otrevliga kommentarer.

  SvaraRadera
 3. Bra med enklare kommentarsfunktion. Trodde bara det var jag som hade problem...

  SvaraRadera
 4. Hej hopp i lingonskogen!

  SvaraRadera