tisdag 24 november 2009

Avlagda armeringsjärn?

Som stora rostiga presenter ligger de där, armeringsrören som förr höll Vin & Sprits hus vid Årstaviken upprätt. Nu är den stora lagerbyggnaden jämnad med marken. Kvar vid bergväggen finns bara en stor grusplan och en stor grushög. Och så en oändlig mängd armeringsjärn, snyggt paketerade med lila spännband.

6 kommentarer:

  1. Är du säker på att det är gamla armeringsjärn? De kanske ska användas i husen som ska byggas där? Som en sorts present till det som komma skall...

    SvaraRadera
  2. Så roligt med en försts kommentar!
    Rostigheten talar för att de nog är väl använda, men å andra sidan - tänk om de ska återanvändas...

    SvaraRadera
  3. Visst är dom oanvända dom "rostiga presenterna". Att kunna krossa gammal betong utan att kröka armeringen det är omöjligt.
    Armeringsjärn får ganska fort lite ytrost, men du kan vara lugn Marie, dom håller ändå.

    SvaraRadera
  4. Tack, anonym, för den kommentaren. Jag lägger genast till ett frågetecekn i rubriken och erkänner villigt att jag lärt mig något nytt, vilket är en av anledningarna till att jag bloggar. Det ska bli spännande att se hur de nya armeringsrören kommer till användning och hur de nya husen kommer att se ut. Jag måste nog gå dit på lördag eller söndag och kolla.

    SvaraRadera
  5. Ja Marie, det är säkert nya fabriksbockade armeringbågar som skall gjutas in i plattan för den tilltänkta nya industribyggnaden.

    SvaraRadera
  6. Men ska det verkligen bli en ny industribyggnad där? Det tror inte jag. Jag tror det kommer att bli fler bostäder, som en fortsättning på Liljeholmskajen. Det måste, som sagt, kollas upp.

    SvaraRadera